Digital Life - Lesson 2 - Hide Files in Picture With Win rar (Digital Life - Час 2 - Криење на Фајлови во Слика со Win.rar )


Видеото е направено од Палоски Марко (Администратор на овој блог).

Digital Life - Lesson 1 - Packing Files in Win.rar Crystal (Digital Life - Час 1 - Пакување на фајлови во Win.rar Crystal)


Видеото е направено од Палоски Марко (Администратор на овој блог).

Шифри : GTA : Vice City

ШифраШто прави ?
THUGSTOOLSОружје
PROFESSIONALTOOLSОружје
NUTTERTOOLSОружје
ASPIRINEЗдравје
PRECIOUSPROTECTIONПанцир
ICANTTAKEITANYMOREДа умреш
YOUCANTTAKEMEALIVEДа те брка полиција
LEAVEMEALONEДа не те брка полиција
FANNYMAGNETДа се лепат жени по тебе
CERTAINDEATHДа пуши цигара
DEEPFRIEDMARSBARSДа биде дебел
PROGRAMMERГолеми раце и нозе
STILLLIKEDRESSINGUPДа менуваш тела
CHEATSHAVEBEENCRACKEDДа бидеш Ricardo Diaz
LOOKLIKELANCEДа бидеш Lance Vance
MYSONISALAWYERДа бидеш Kent Rosenburg
LOOKLIKEHILARYДа бидеш Hilary King
ROCKANDROLLMANДа бидеш Love Fist Charectar (Jezz Torrent)
WELOVEOURDICKДа бидеш Love Fist Charectar (Dick)
ONEMANBANDITДа бидеш Phil Cassidy
IDONTHAVETHEMONEYSONNYДа бидеш Sonny Forelli
FOXYLITTLETHINGДа бидеш Mercedes
PANZERТенк
TRAVELINSTYLE
AHAIRDRESSERSCAR
IWANTITPAINTEDBLACK
GETTHEREQUICKLY
GETTHEREVERYFASTINDEED
GETTHEREAMAZINGLYFAST
MIAMITRAFFIC
BIGBANG
SEAWAYS
Да леташ со автомобил
Сите автомобили да се розеви
Сите автомобили да се црни
Брз автомобил
Побрз автомобил
Најбрз автомобил
Брз сообраќај
Сите автомобили да експлодираат
Да возиш автомобил по вода

Популарноста на Mac OS X донесе и вируси

Минатата недела Apple забележил голем број на пријави поврзани со сигурносните проблеми на оперативниот систем Mac OS X . Како за цена на популарноста и има и свои мани , Apple се увери претходната недела кога виде дека Тројан го нападнал Mac OS X .Тројан е вирус кој на Хакерите им овозможува пробивање на заштитата на компјутерот и добивање на податоците на компјутерот.Името на Тројан е “OSX.RSPlug.D" познат е веќе долго време , точно од есента 2007 , но овој пат се појави со подобра инсталација.Овој Тројан задолжен е за инсталирање под код името DNSCharger кој ги филтрира сите корисници на компјутерот преку DNS серверот.Наводно за гледање порногравски видеа потребно е да се симне кодекс , кој е преграда за инсталирање на Тројанската Коњица .

Уште една фитнес игра за Wii

После популарното Wii Fit , игрите за Wii со кој ние се забавуваме , играме и вежбаме , за овој конзул се прават Sports Active игри , нова фитнес игра од EA (Electronic Arts) за која мислат дека ќе стане популарна на масовниот пазар и дека ќе биде меѓу сите добри категории.
Sports Active имаат направено приближно дваесет игри , меѓу кој има и бокс , тенис и сите направи за соборување на калориите и правење сама програма за вежбање.Оваа игра на пазарот треба да се појави на пролет , и нејзината цена ќе изнесува 59,99 американски долари.Од EA (Electronic Artsa) пренесуваат дека за вежбање не е потребно Wii Balance Bord , но со него ќе се прошираат неговите можности.

Македонска верзија MAX - TV

T-Home во Македонија набрзо ќе има своја IPTV платформа по примерот на Хрватскиот MAX - TV и Црногорската Extra TV. Името на новата услуга на T-Home ќе биде симболично - MAX TV , за повеќе информации посетете ја веб страницата на MAX TV (www.maxtv.mk) ,
понудата ќе содржи 70 атрактивни странски канали и домашни канали .
Не се спомнуваат имињата на каналите , но можеме да претпоставиме дека во понудата ќе се најдат сите Македонски атрактивни канали како што се : MKTV , A1 , A2 , Sitel , Sitel 3 , Kanal 5 , Kanal 5 Plus , K -15 TV , K-15 Music , Best of Macedonia , SkyNet Plus , Jungle TV и др .Уште не знаеме кој странски канали ќе се во понудата , но по примерите на рекламите понудата ќе содржи детски канали , филмски канали , едукативни канали , музички канали , порно канали и еротски канали .Во детските канали се наоѓаат : Nickelodeon, Minimax, Jetix, Baby First TV , во филмските канали се наоѓа : MGM Channel , од музичките : VIVA , од едукативните : DaVinci Learning , од порно каналите : Private Spice i Dorcel TV и од еротските : Playboy TV.
Други опции во Македонската MAX - TV се паузирање на програмите во живо , мотање напред или назад на програмите што се гледаат , снимање на тв серии , филмови и др. , родителска контрола ( забрана на канали ) , видеотека ( која располага со 150 филмови , за сега ) , слика во слика ( гледајте два канали од еднаш ) и ТВ водич ( ТВ програма ).

The Pirate Bay има 22 милиони корисници

И ако Hollywood и филмската индустрија бараа начин како да го спречат лошиот Pirate Bay во понатамошната работа , оваа BitTorrent веб страница никогаш не била популарна , а сега има 22 милиони корисници.
Pirate Bay бара овие бројки да се запишат во Гинисовата книга на рекорди .

Hibrid TV и Сметач

Silicon Mountain го загрози пазарот во Америка со новиот производ
Allio – hibrid помеѓу HDTV и сметач .Од страните на телевизорот има HD тунер , HDMI влез , Blu-ray/DVD и функциналноста PVR-а .Освен тоа ,
преку Wi-Fi то може да се пристапи online видео сервисите , телевизорот има можност да прикажува слики .Сметачот содржи : 2,5 гигахерци процесор Core 2 Duo , 250 гигабајти диск , 2 гигабајти RAM меморија и бежична тастатура и маус.Цената на вака опремен уред заедно со DVD снимач и режач , во Америка чини 1.600 долари со екран 32 инчен , а 2.000 долари со 42 инчен екрен.За појак 2,53 гигахерци процесор Blu-ray и PVR потребно е да се плати 600 , односно 400 долари , освен за дијагоналите.Цената на најопремената верзија 4 гигабајти RAM меморија и 1 терабајт простор на дискот чини 2,400 односно 2,800 долари , пак за дијагоналите.Сите модели доаѓаат со Windows Vista Home Premium , а набрзо ќе има и модел достапен за Linux.